Hoe gaat jouw website verhuizen naar Siteground in zijn werk? Dat is heel makkelijk. En kost niks. Dat terwijl een migratie  vaak kosten met zich mee brengt. En ook Siteground biedt hiervoor een betaalde service aan. Er is echter een eenvoudige manier om dit te doen die ook nog eens gratis is.

1. Opzeggen domein

Als voorbeeld van hosting provider van waaruit ik wil verhuizen, gebruik ik Strato. Bekijk hier ook Strato’s eigen handleiding Provider verhuizing aanvragen en Hoe werkt een provider verhuizing.

Zit je bij een andere hosting provider, dan zal deze stap er wellicht anders uit zien. Maar de opzegging en verhuizing zal vergelijkbaar zijn.

2. Verhuizen

Klik op het ‘V-tje’. Dit is een gemeen truukje van Strato, zodat het lijkt alsof je niks hebt om op te zeggen. Zodra je op het V-tje klikt verschijnen als een wonder al je domeinen.

Kies vervolgens het domein dat je wil opzeggen bij Strato en ‘verhuizen naar een andere provider’. (En niet verwijderen bij registrar.)

3. Installeer Siteground Migrator

In je WordPress dashboard van desbetreffende site  installeer je via de plugin repository de Siteground Migrator plugin.

Zoek deze met de zoekterm ‘siteground’ en hij zal als eerste zoekresultaat verschijnen. Activeer de plugin.

Ga naar de plugin via het zijmenu. En haal nu de ‘migration token’ op via je Siteground dashboard.

4. Siteground migration token ophalen

Navigeer via je Siteground dashboard naar: Support > Transfer website > Use WordPress
Automigrator > Kies het juiste domein (nb. heb je nog geen domein, dan moet je deze eerst aanmaken) en klik op ‘Generate’. Deze code die dan verschijnt, moet je invoeren in de Siteground Migrator plugin in je WordPress dashboard.

5. Migreer

Volledig automatisch!

Laat de plugin zijn werk doen en wacht geduldig af.

Hierna krijg je een bericht bij succesvolle migratie.

6. Pas je DNS records aan

Hou er rekening mee dat het tot 48 uur kan duren voordat DNS settings zijn verwerkt.  De DNS records dien je meteen aan te passen.

Voer deze in via ‘domeinbeheer NS records wijzigen.’ Gebruik hiervoor de NS1 en NS2 die je van Siteground hebt gekregen.

Et voilà! Strato zal je een bevestiging geven dat je DNS records zijn aangepast.

7. Klaar

Omdat DNS verwijzingen tot 48 uur nodig hebben om gesynct te worden, is het aan te raden om in deze tijd geen grote wijzigingen aan te brengen in je site.

Zodra jouw website is overgezet is deze te zien in je Siteground dashboard. Meestal gebeurt dit binnen 1 dag of zelfs een paar uur. Dan kun je ook je admin panel (jouwsite.com/wp-admin) via het Siteground dashboard benaderen.

Maar al met al is dit werkelijk een fluitje van een cent als je het vergelijkt met andere manieren om je WordPress site te migreren.

Tot slot belangrijk: je kan op elk moment binnen je contracttijd opzeggen en verhuizen. Je zal wel je abonnement of vergoeding moeten voldoen – of indien je dit al gedaan kun je deze niet (gedeeltelijk) terugvorderen – voor de duur van het contract.

Auteur: tassoheijnen
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Website verhuizen naar Siteground
Categorie: Tips
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Partners en aanbevolen tools

Trainingen

Privacy

Algemene voorwaarden

Contact

Training

Privacy

Algemene

voorwaarden

Contact