Hoe gaat jouw website verhuizen naar Siteground in zijn werk? Dat is heel makkelijk. En kost niks. Wist je trouwens dat je niet per se je domein naam meteen naar Siteground hoeft te verhuizen, terwijl je wel jouw site daar kan hosten? Ga in dat geval meteen naar stap 3.

[ update 2021 ]

1. Opzeggen domein

Als voorbeeld van hosting provider van waaruit ik wil verhuizen, gebruik ik Strato. Zit je bij een andere hosting provider, dan zal deze stap er wellicht anders uit zien. Maar de opzegging en verhuizing zal vergelijkbaar zijn.

2. Verhuizen

Klik op het ‘V-tje’. Dit is een gemeen truukje van Strato, zodat het lijkt alsof je niks hebt om op te zeggen. Zodra je op het V-tje klikt verschijnen als een wonder al je domeinen.

Kies vervolgens het domein dat je wil opzeggen bij Strato en ‘verhuizen naar een andere provider’. (En niet verwijderen bij registrar.)

3. Installeer Siteground Migrator

In je WordPress dashboard van desbetreffende site  installeer je via de plugin repository de Siteground Migrator plugin.

Zoek deze met de zoekterm ‘siteground’ en hij zal als eerste zoekresultaat verschijnen. Activeer de plugin.

4. Maak een nieuwe site aan

Selecteer eerst een ‘WordPress hosting plan’ bij SiteGround. En maak dan via het dashboard een nieuwe site aan.

Je hoeft SG Site Scanner niet toe te voegen. Er zijn genoeg andere gratis plugins te vinden die hetzelfde doen.

Kopieer de ‘migration token’.

5. Migreer

Ga daarna naar je WordPress dashboard en plak de ‘migration token’ in het veld bij de SiteGround Migrator.

Laat de plugin zijn werk doen en wacht geduldig af.

Hierna krijg je een bericht bij succesvolle migratie. Als de domeinnaam bij een andere hoster, zoals Strato is geregistreerd moet je nog de volgende stap doen: Kopieer de name servers (NS1 en NS2); voor de duidelijkheid, alleen het blauwe gedeelte.

6. Pas je DNS records aan

Ga vervolgens naar het Strato dashboard. De DNS records dien je meteen aan te passen.

Voer deze in via ‘domeinbeheer NS records wijzigen.’ Gebruik hiervoor de NS1 en NS2 die je van Siteground hebt gekregen. Druk daarna op ‘NS records opslaan’.

Et voilà! Strato zal je een bevestiging geven dat je DNS records zijn aangepast.

7. Klaar

Omdat DNS verwijzingen tot 48 uur nodig hebben om gesynct te worden, is het aan te raden om in deze tijd geen grote wijzigingen aan te brengen in je site.

Zodra jouw website is overgezet is deze te zien in je Siteground dashboard. Meestal gebeurt dit binnen 1 dag of zelfs een paar uur. Dan kun je ook je admin panel (jouwsite.com/wp-admin) via het Siteground dashboard benaderen.

Maar al met al is dit werkelijk een fluitje van een cent als je het vergelijkt met andere manieren om je WordPress site te migreren.

Tot slot belangrijk: je kan op elk moment binnen je contracttijd opzeggen en verhuizen. Je zal wel je abonnement of vergoeding moeten voldoen – of indien je dit al gedaan kun je deze niet (gedeeltelijk) terugvorderen – voor de duur van het contract.

Auteur: tassoheijnen
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Website verhuizen naar Siteground
Categorie: Tips
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}