Brieven sturen vanuit ActiveCampaign

Email is fantastisch en nog steeds essentieel binnen je marketing machine. Toch kan het zijn dat je ook nog brieven wil sturen per post. Of bijvoorbeeld fysieke uitnodigingen of in ieder geval iets in papier waarop een adres of andere gepersonaliseerde gegevens van je contact moet komen te staan.


Hoe fijn is het dan als je ook hiervoor vanuit ActiveCampaign kan werken. Er zijn meerdere tools waarmee je dit kan doen. En in dit blog leg ik je uit hoe je vanuit ActiveCampaign brieven kan printen met ingevulde adres gegevens. Dit met behulp van een simpele (betaalde) koppelingstool en Google Docs (gratis).


Beginsituatie

Voordat we beginnen, is het belangrijk dat je de beschikking hebt over de postadressen van contact. Niet verplicht, maar het kan handig zijn om een aparte lijst te maken van de contacten die een brief ontvangen. Nadat alles in de koppelingstool is ingesteld, zijn de volgende stappen:


Stappen

Op basis van het toekennen van een label / tag aan contacten (bijv brief 1, of brief oktober 2018) kun je een brief laten genereren:


Via de koppelingstool worden dan de gewenste personalisatie velden ingevuld. De inhoud van de brief kun je hier ook zelf invoeren en beheren:


Vervolgens worden de brieven automatisch gemaakt. Deze vind je terug in Google Docs:


Je kan nu deze brieven direct vanuit Docs printen of eerst downloaden als word.doc bijvoorbeeld en dan printen. Zie onderstaand voorbeeld:


Auteur: tassoheijnen
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe vanuit ActiveCampaign brieven printen met vooringevulde adres gegevens
Categorie: ActiveCampaign
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}