ActiveCampaign email marketing en automation

ActiveCampaign email marketing en automation

Op zoek naar het beste email marketing systeem om leads binnen te halen, op te volgen en klanten te behouden? Kijk dan naar ActiveCampaign. Het systeem dat ik zelf al jaren gebruik en al voor vele klanten gebruik. Het is namelijk niet alleen en krachtige marketing tool. Ook als je al een bestaande database hebt van contacten, donateurs, leden of relaties en je wil deze makkelijker, sneller en gerichter emails sturen dan is dit systeem voor jou. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van: 


  • een uitnodigingstraject voor een congres, bijeenkomst, open dag of ander evenement. 
  • een training, serie online lessen of programma via e-mail 
  • een op maat gemaakte onboarding van nieuwe leden, medewerkers, donateurs, klanten, studenten of andere nieuwe contacten
  • een follow-up nadat iemand je e-book heeft gedownload
  • een challenge waarmee je jouw autoriteitspositie vergroot
  • reminders wanneer iemand een product in het mandje heeft gedaan, maar niet via jouw webshop gekocht
Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden. Wil je weleens zien hoe goed dit systeem werkt? Start dan meteen via de knop hieronder. Je kan het dan 14 dagen gratis uitproberen. Of neem contact met me op. Als reseller kan ik je waarschijnlijk een nog mooier aanbod doen. En extra ondersteuning bieden. 

Liever eerst wat meer uitleg? Dan ga ik je hier uitgebreider vertellen waarom ik zo fan ben van dit email marketing en automation systeem. En vooral wat jij daar mee kan! Ik heb zelf namelijk verschillende systemen geprobeerd. En ik liep telkens tegen beperkingen of gebruikerswensen die simpelweg niet aanwezig waren. En ook nooit op zo'n manier ontwikkeld zouden worden dat ik er daadwerkelijk meer uit kon halen. Denk aan MailChimp, Spottler, Drip en Aweber. Of zelfs autoresponder plugins voor WordPress zoals Arigato. Ik kan een heel boek schrijven om deze met ActiveCampaign te vergelijken, maar in het kort komt het er gewoon op neer dat:

ActiveCampaign tegen een gunstige prijs, zeer geadvanceerde email technieken biedt. Tegelijkertijd is het systeem bijzonder gebruiksvriendelijk.

En dit lijkt simpel. Maar vaak is het zo dat email marketing systemen zo eenvoudig zijn dat het qua functionaliteit op een gegeven moment te beperkt is. Of het omgekeerde,  het pakket is zo uitgebreid dat het onnodig complex is en daarmee niet makkelijk mee te werken. Maar genoeg met andere systemen vergelijken! Wat maakt dit systeem nou zo fantastisch? 

Gebruiksvriendelijke automation

Naast alle basis functionaliteit zoals emails opmaken, nieuwsbrieven inplannen en versturen, lijsten en segmenten aanmaken en in overzichtelijke rapportages zien wie welke mail heeft geopend, heeft ActiveCampaign het gebruikvriendelijkste automation systeem. Wat mij betreft.  Voordat ik dieper ingaan op wat 'automation' precies en waarom dit bijzonder krachtig is, eerst een afbeelding. Hierin zie je dat de automation volledig gevisualeerd is. Dat maakt het super makkelijk om snel inzage te krijgen in alle stappen en onderdelen waar zo'n automation uit bestaat. Verder zijn alle element 'drag & drop'. Dat betekent dat je snel verschillende kan kiezen en in de automation kan slepen. Zonder ingewikkeld programmeerwerk. Jaren geleden was dit ondenkbaar. En vooral: super kostbaar. Dit zit er nu standaard in voor een fractie van de kosten die je en ontwikkelaar zou moeten betalen. 

Betaal alleen voor actieve contacten

In tegenstelling tot andere aanbieders, betaal je bij ActiveCampaign alleen voor actieve contacten. Het aantal contacten dat zich uitschrijft of 'bouncet' kan namelijk in de loop van de tijd best oplopen. In je dashboard kun je heel makkelijk checken hoeveel actieve contacten je hebt. Maar ook hoeveel onbevestigd, uitgeschreven of gebounced. Voor die laatste groep contacten betaal je bij ActiveCampaign dus niet. En dat is wel zo fijn. 


Meteen starten met ActiveCampaign

Probeer ActiveCampaign nu 14 dagen gratis!

Partners en aanbevolen tools

Over

Algemene voorwaarden

Trainingen

Privacy

Contact