Facebook video nu verticaal met geluid

Facebook kondigt vandaag aan een rijkere en flexibelere video ervaring te gaan bieden: Facebook video nu verticaal met geluid. De grootste veranderingen zijn verticale video’s en het feit dat video’s met geluid  zullen spelen. Testen en feedback van gebruikers hierop waren positief. Dus deze aanpassingen zullen nu in een update worden doorgevoerd. Wat betekent dit voor jou? Dat ga ik hier bespreken.

Facebook-video-en-scrollen

Scroll snel door een video 

Geluid aan

Om met geluid te beginnen. Voorheen speelde Facebook video’s standaard zonder geluid. En kon je het geluid zelf aanzetten door op de video te tikken. Vanaf nu zullen video’s standaard met geluid afspelen, tenzij je het geluid op je telefoon uit hebt staan.Hierdoor zul je een levendigere tijdlijn ervaring hebben. Waarbij je geluid in en uit fade terwijl je door deje tijdlijn scrollt.

Facebook-video-vertikaal

Bekijk video’s nu ook verticaal

Verticaal a la Snapchat

Verticale video’s kijken op je mobiel  is relaxt  omdat je over het algemeen  je telefoon verticaal gebruikt. En op die manier ook door je tijdlijn  scrollt. Snapchat heeft dat al langer begrepen. Maar Facebook maakt een inhaalslag. Vanaf nu zijn video’s verticaal  te bekijken.

Facebook-video-minimalizeren

Kijk video en doe andere dingen tegelijkertijd

Maar dat niet alleen. Je hebt nu ook de mogelijkheid om een video te bekijken terwijl je tegelijkertijd door tijdlijn jouw scrollt. Ook kun je snel door de video zelf scrollen naar een stuk dat je wil zien. Of minimiseer je video en multi-task op je telefoon.

Extra mogelijkheden voor adverteerders

Al met al weer een mooie update. Als Facebook marketeer en content marketeer zal je dit een extra mogelijkheid geven om door middel van video je doelgroep efficiënter te bereiken en meer te betrekken bij je content. Vooral omdat video op deze manier veel meer ‘emersive’ is dan voorheen. Tegelijkertijd vergt het dat je goed de aandacht van je doelgroep vast moet houden, want door die multi en video scrollt optie, ben je de kijker ook snel kwijt als de content niet interessant genoeg is. Anyway, heb jij de update al? En wat zijn je ervaringen?

Auteur: tassoheijnen
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Facebook video nu verticaal met geluid  
Categorie: Facebook marketing
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}