Facebook Leads Ads

Beginnen met Facebook Leads Ads? Een goed idee. Maar het kan even puzzelen zijn om deze op te zetten. Ook is het belangrijk te weten dat je de eerste keer wat stappen moet doorlopen. In dit blog leg ik het uit.

Afbeelding: Facebook Leads Ads zijn ontwikkeld om het invullen van formulieren op mobiele apparaten te versnellen en vergemakkelijken.

Privacybeleid pagina

Een eerste stap die Facebook Lead Ads vraagt, is het aanmaken van een privacybeleid. Deze moet je op een pagina op je eigen website publiceren. Hierna kun je de URL hiervan invoeren in het Lead Ad formulier. (verderop meer hierover)

Servicevoorwaarden accepteren

Als je voor de eerste keer een Lead Ad maakt, dan moet je ook nog eerste de servicevoorwaarden accepteren. Je krijgt de volgende melding:

Servicevoorwaarden niet geaccepteerd: Je kunt geen leadadvertenties gebruiken totdat je Facebook-pagina de Facebook-voorwaarden voor leadadvertenties heeft geaccepteerd. (#1815089)” 

Als het goed is, zie je een link naast je pagina staan in je advertentieset. Zoals in onderstaande afbeelding.

Maar anders moet je deze zelf opzoeken. Ik zocht me rot. Dus om jou deze frustratie te besparen. Kijk hier voor De servicevoorwaarden. Kies de juiste pagina en accepteer.

Het beste is om daarna een hele nieuwe advertentieset te maken. Want om een of andere reden blijft de eerste adset met je Lead Ad formulier ‘hangen’ op het goedkeuren van de Servicevoorwaarden. Bespaar je dus ook die frustraties doordat je bijvoorbeeld rits advertenties in je ad set het klaargezet. En maak gewoon een nieuwe aan met daarin alle Lead Ads.

Lead Ad formulier maken

Het leukste is het maken van je Lead Ad formulier. Dit kan zowel vanuit de Power Editor als via je de ‘Publicatietools’ > ‘Formulieren voor leadadvertenties’ in je paginabeheer. Je krijgt dan een scherm waar je een nieuw formulier kan maken. Of een ‘Een bestaand formulier kopiëren’.

Leads terugvinden

Hier schreef ik eerder het blog  ‘Waar zijn mijn lead ads?‘ over.

Auteur: tassoheijnen
Categorie: Facebook marketing
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}