Facebook Advertenties verplaatsen binnen adsets en campagnes

Ben je ook aan het stoeien met een hele rits advertenties in de Power Editor omdat je bepaalde advertenties in een andere adset wil plaatsen? Dan is er goed en slecht nieuws over Facebook advertenties verplaatsen binnen adsets en campagnes. Het slechte nieuws is dat je niet zomaar advertenties kan verplaatsen naar een andere adset. Het goede nieuws is dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om jouw ads in de juiste adsets te zetten. Dat ga ik je in dit blog leren.

[ update 15 september 2018 ]

Inmiddels is het wél mogelijk om een advertentie te kopiëren naar andere adsets. Hoera! Hiermee lijkt de work-around die ik hieronder beschrijf in het oorspronkelijke bericht onnodig. Maar ik zal dit verder testen en updaten wanneer het anders blijkt. Voor nu hoop ik dat je net zo blij bent als ik, want dit gaat je veel tijd schelen wanneer je meerdere advertenties in andere advertentiesets wil gebruiken.

[ oorspronkelijk bericht ]

In het advertentie tabblad zie je een overzicht van al jouw advertenties. De Power Editor laat al je advertenties in dezelfde campagne zien. Je kan niet meteen zien in welke adset een advertentie hoort. Dat kan verwarrend zijn. Zeker als je meerdere advertentiesets hebt met dezelfde ads. Bijvoorbeeld omdat je dezelfde advertenties op verschillende doelgroepen wil testen.

Overzicht van alle advertenties 

Om hier inzage in te krijgen en zo je advertenties overzichtelijker te houden voor jezelf zijn er twee manieren om dit te organiseren:

1. Nieuwe advertentie aanmaken

Facebook advertenties verplaatsen binnen adsets en campagnes begint met checken op advertentie niveau in welke adset jouw ad zich bevind. Dan weet je ad wel of niet in de adset van jouw voorkeur staat.

Advertentie bewerkingsmodus

In de advertentietab selecteer je de advertentie en ga je naar de bewerkingsmodus (potloodje). In de kolom met je Advertentie-ID kun je nu zien in welke campagne of advertentieset je advertentie staat door hier op te klikken.

Wil je nu zorgen dat je advertentie in de juiste advertentieset staat, dan kun dit doen door een nieuwe advertentie te maken en vervolgens in een bestaande adset te plaatsen via het pop-up menu.

Nieuwe advertentie maken

Zodra je op ‘advertentie maken’ hebt geklikt, krijg je een pop-up menu waar je kan kiezen om dezelfde bestaande campagne te gebruiken. Dezelfde keuze krijg je voor je adsets. Mocht er een adset zijn voor ingevuld (in het tekstvak), verwijder deze dan. En er verschijnt een drop down lijst met de adsets die je reeds hebt aangemaakt. Nu kun je de ad in de juiste adset zetten.

Nieuwe ad in bestaande adset plaatsen in pop-up menu

Mocht je nou ads willen verplaatsen van adset, dan kun je dat dus het beste doen door deze te kopieren in de adset van keuze en vervolgens de oude te verwijderen. Maar pas op: dat is prima als je ads nog niet zijn gepubliceerd. Zodra de ads live (zijn geweest) en je hebt hier analyse data op, dan gaat dit natuurlijk ook verloren bij het verwijderen van de ad.

TIP: organiseer je ads in de juiste adset VOORDAT je ze live zet.

2. Advertenties kopieren

Een andere mogelijkheid indien je meerdere ads in een bestaande adset wil zetten, is ‘kopie maken’ . Dit is handig als je snel meerdere vergelijkbare ads wil maken met een kleine variatie in de ad; bijvoorbeeld met een andere foto of tekst.

Kopie maken van advertenties

Je doet dit op dezelfde manier als bij ‘Nieuwe advertentie maken’. Selecteer of je ad in dezelfde campagne wil houden, een bestaande of nieuwe. Kies vervolgens of je deze in een bestaande of nieuwe advertentieset wil plaatsen. Mocht er een adset zijn voor ingevuld (in het tekstvak), verwijder deze dan. En er verschijnt een drop down lijst met de adsets die je reeds hebt aangemaakt. Nu kun je de ad in de juiste adset zetten.

Advertentie kopieren in bestaande adset

3. Check je ads op adset niveau

Als het goed is, heb je nu al jouw ad in de juiste adsets geplaatst. Om dit uiteindelijk te controleren, kun je altijd op adset niveau kijken bij ‘advertenties’ welke advertenties er nu precies jouw adset zitten. Mocht het toch niet kloppen, dan kun je nog bijstellen zoals hiervoor beschreven.

Check advertenties op adset niveau.

Kortom, Facebook advertenties verplaatsen binnen adsets en campagnes kan. Al is het met een work-around. Ik hoop dat ik je hiermee op weg heb geholpen. Heb jij nog andere manieren of ervaring hiermee. Laat het weten in de comments.

Save

Save

Auteur: tassoheijnen
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Facebook advertenties verplaatsen binnen adsets en campagnes
Categorie: Facebook marketing
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}